Bas - Centrum Tłumaczeń Profesjonalnych

CENTRUM TŁUMACZEŃ
PROFESJONALNYCH

Program premiowy Jak zdobywać punkty?

Biblioteczka Poradnika Domowego 10/2006 Kuchnia kaszubska
Autor: Teresa Miazgowska

515 pkt




Różnorodność i odrębność potraw kuchni polskiej wynika z odmiennych uwarunkowań poszczególnych regionów. Kuchnia kaszubska na pewno jest jedną z najbardziej oryginalnych. W najnowszym tomiku entuzjaści kulinariów znajdą receptury na potrawy kaszubskie ? te tradycyjne, przekazywane w rodzinach z pokolenia na pokolenie, jak bardziej współczesne, które zdążyły się już zadomowić na ziemi pomorskiej. Te niezwykle proste i smaczne potrawy, jak tatar ze świeżego łososia czy kaszubski barszcz z grzybami z pewnością rozsmakują niejednego biesiadnika w kuchni północnego regionu Polski.

« Wróć do wszystkich nagród