Bas - Centrum Tłumaczeń Profesjonalnych

CENTRUM TŁUMACZEŃ
PROFESJONALNYCH

Program premiowy Jak zdobywać punkty?

Encyklopedia Gotowania 04/2013. Najlepsze przepisy z ryb i owoców morza
Autor: Praca zbiorowa

1154 pkt




O zaletach ryb można pisać nieskończenie. Ich wartości odżywcze są nie mniejsze niż mięs, a często je przewyższają; stanowią bowiem świetne źródło wysokowartościowego, łatwo przyswajalnego białka, zawierają wiele cennych składników mineralnych – żelazo, wapń, fosfor, miedź, magnez, potas, jod – i sporo witamin z grupy B oraz witaminy A i D. Potrawy z nich należą do lekkostrawnych i niskokalorycznych, a według światowej dietetyki zalicza się je (szczególnie ryby morskie) do najzdrowszych pokarmów człowieka, dlatego proponujemy ponad 160 przepisów na smaczne i zdrowe dania z ryb i owoców morza.


  • data rozpoczęcia sprzedaży: 2013-11-20
  • PKWiU: ex 58.11.1
  • ISBN: 978-83-7839-641-3

« wróć do listy nagród
« zobacz wszystkie nagrody
« Wróć do wszystkich nagród