Bas - Centrum Tłumaczeń Profesjonalnych

CENTRUM TŁUMACZEŃ
PROFESJONALNYCH

Program premiowy Jak zdobywać punkty?

Encyklopedia gotowania 01/2015. Najlepsze przepisy na przekładańce i biszkopty
Autor: Praca zbiorowa

1259 pkt




Książka z przepisami na lekkie i puszyste ciasta biszkoptowe oraz przekładańce.
W tej książce proponujemy najlepsze przepisy na ciasta biszkoptowe oraz przekładańce. Biszkopt jest podstawą do przygotowania pysznego ciasta przekładanego kremem, marmoladą i innymi dodatkami.
Klasyczny biszkopt nie zawiera tłuszczu, a cała jego tajemnica polega na bardzo dokładnie ubitej pianie z białek, którą tuż przed pieczeniem miesza się szybko, ale delikatnie z pozostałymi składnikami, tzn. żółtkami, cukrem i mąką. Z biszkoptowego ciasta piecze się spody do tortów, ale też bardzo efektowne rolady z kremem lub bitą śmietaną oraz sporo przekładańców. Jest to ciasto bardzo łatwe i szybkie, lecz niestety kapryśne – nie zawsze wyrasta, łatwo może powstać zakalec itp.


  • oprawa: Oprawa miękka
  • wymiary: 142 x 202
  • liczba stron: 176
  • data rozpoczęcia sprzedaży: 2015-02-05
  • PKWiU: ex 58.11.1
  • ISBN: 978-83-7961-152-2

« wróć do listy nagród
« zobacz wszystkie nagrody
« Wróć do wszystkich nagród